Met kerst zullen we het altijd weten, hoeveel we om elkaar geven…

Kerst/bloemenboetiek Iona

KERST

 

Kerststuk met olielamp/kerst


Kerst is het gezelligheidsfeest bij uitstek. In de koude en donkere wintermaanden is het de ideale tijd om met familie en vrienden bij elkaar te zijn. Een kerstboom met lichtjes te laten branden om sfeer en gezelligheid op straat te creëren. Om te laten weten hoeveel we om elkaar geven. En binnen vertaalde dat terug door prachtige geurende kerstgroen en kerstbloemstukken met kaarsen in huis te laten branden waardoor de tafel sierde onder het genot van een heelijk avond maaltijd en samen zijn.

 

Groot kerststuk                 Langwerpig kerststuk

Daarnaast was de Mistletoe een uitstek om op de tafels te hebben

Mistletoe/bloemenboetiek Iona

Mistletoe

In vroegere tijden sprak de mistletoe (maretak) bij veel volkeren al tot de verbeelding. Dat was al in de tijd van de Germanen en de Kelten. Dit waren volkeren die de maretak al verbonden met allerlei symbolieken. Zoals, levenskracht, vruchtbaarheid, afweren van het kwade, uitdrijven van ziekten en boze invloeden.

Wit kerststukHoog kerststuk

 

 

 

 

 

 

OUD OP NIEUW

Komen we met z’n alle samen om elkaar een heel gezond jaar toe te wensen en vieren het met een spettertje champagne en olibollen. Maar velen vergeten het klavertje 4, die eigenlijk niet mag ontbreken als bloem.

6 januarie is eigenlijk een vergeten dag in Nederland. Het is de dag van de 3 konigen

Ze worden ook wel de drie wijzen uit het Oosten genoemd. Ze hadden veel verstand van sterren en konden de toekomst voorspellen. 
 Ze waren op zoek naar de nieuwe koning van het joodse volk. Een heldere ster wees hun de weg naar het dorp Bethlehem. Daar vonden ze in een stal het pasgeboren kindje Jezus. 
Hij kreeg dure cadeaus van de koningen: goud, wierook en mirre. Mirre is lekker ruikende hars die in zalf wordt gebruikt. Het feest van de drie koningen wordt nog steeds gevierd.