VERZORGEN VAN BLOEMEN 

Bloemen vinden het niet fijn om ingepakt te zitten. Voor de verkoop en het meenemen is het makkelijk en straalt het feestelijk uit. Daarom is het altijd belangrijk dat als het boeket in de huiskamer staat het elastiekje en papier verwijdert wordt.

Begin met een schone vaas waar u een klein laagje kraanwater in doet zodat de stelen ongeveer 50cm water krijgen. Doe geen chrysal, muntjes, 7up, cola of chloor in het water, dat zijn allemaal fabels. Verschoon liever om de 3 a 4 dagen het water en snij een stukje van de steel af waardoor de steel weer kan ademen om de bloem verder uit te laten komen. Niet met een schaar of tuin snoeischaar, daar verstik je de steel juist mee. Er bestaan allerlei bloemen mesjes en voor de gene die last hebben door Ruma of wat minder tijd aan willen besteden, bestaan er echte bloemen schaartjes. Maar u kunt ze makkelijk met een aardappel mesje schuin afsnijden. Zorg dat de bladeren van de steel wat in het water terecht komt, eraf is zodat het niet kan rotten. Het boeket moet niet te nauw in de vaas zitten. Zorg dat de stelen ruimte krijgen om te ademen zodat de bloem zijn openbaring van schoonheid kan laten zien. In de meeste gevallen, laat het boeket losjes in de vaas zakken en trek het eventueel iets uit elkaar. Dan valt het boeket vaak ook veel mooier. Zet de vaas met bloemen niet op een tochtige plek of in de hete zon of vrieskou.

Schone vaas laagje waterIk vergelijk de bloemen altijd met de mens…

Wat wij niet fijn vinden, vinden de bloemen ook niet fijn. En als je ze goed behandeld hebt je extra lang plezier en genot van het bosje bloemen of het prachtige boeket! Ik spreek nu uit eigen ervaring, omdat ik alleen maar kwaliteit bloemen inkoop. Er zitten grote verschillen in bloemen. Als je hier meer over wilt weten lees verder in Bloemen met een boodschap.

Daarnaast wil ik u graag laten zien dat mooie tijdloze vazen, schalen potjes en elementen in verschillende maten en steilen het boeket of bloemstuk helemaal afmaakt.

 
Niet alle bloemen passen bij elkaar…

Net als mensen, niet iedereen past bij elkaar. Zo zijn er ook bloemen die elkaar afstoten omdat ze bepaalde sappen hebben die elkaar niet kunnen verdragen, waardoor een bloem sneller zal verwelken. Ik heb begrepen van vele klanten die het wel weten dat je Narcissen niet bij een andere bloem moet zetten. Het kan wel, maar dan alleen met de bol gewassen uit het voorjaar. Dit geldt ook voor de Hyacint. maar knip de steel met blad dan niet. en ververs het water iets meer.
Zowiezo bolgewassen hebt u weel langer plezier van als er geen wortel bloemen bij zitten. Je hebt bloembollen-bolgewassen,
bloemen die van een wortel komen. Alle bloem takken van struiken en bomen zoals bloesems, magnolia enz. kunnen overal bij.

Helaas je ziet het te vaak…. Ik snap het wel, het vult goed en je hebt er weinig van nodig om het boeket te vullen. Ik zal u zeggen, ik zou mij kapot schamen als ik dat krijg of het iemand zal geven. Chrysanten en Rozen. De Chrysant bijt de roos enorm waarop zo’n prachtige roos niet open wil gaan omdat de steel geen adem krijgt en snel zal verwelken. 

BOS BLOEMEN of BOEKET

Het verschil van een boeket of bosje bloemen zal ik ook uit de wereld helpen… Want daar zit ook een groot verschil in!

Bos bloemen zijn meestal 5 of 10 stelen  
Boeket zijn verschillende bloemen bij elkaar

BLOEMEN HEBBEN ELK EEN ANDERE BETEKENIS,
MAAR OOK DE KLEUR VAN BLOEMEN STAAT VOO IETS

Witte bloemen worden veel gebruikt en staan voor puur-, rein-, fris-, zuiver- en helderheid en eenvoud. Maar ook voor stilte, licht, kalmte, onschuld, natuurlijke liefde, volmaaktheid en vroomheid.

 

Gele bloemen is energie, activiteit, groei en kracht. Het past bij een liefdevolle persoon, die straalt van vreugde en vrolijkheid. Geel staat ook voor warmte, zon, lente of een nieuw begin.

 

Bloemen in de kleur oranje symboliseren vrolijkheid, warmte en gezelligheid, maar ook zaken als optimisme, plezier, kracht, vitaliteit en energie. Oranje past bij extravertie, aandacht, beweging, sportiviteit en feestelijkheid.

 

Bent u hartstochtelijk, heeft u veel levenskracht, staat u voor liefde romantiek, warmte zwoelheid en verleiding? Bent u een actieve, daadkrachtige persoon die van decadentie, stijl en luxe houdt? Dan passen Rode bloemen bij u.

Een dame die voor Roze bloemen kiest, is romantisch teder, zacht en teer. Ook past de kleur bij blijdschap, geboorte en onschuld.

Paarse bloemen symboliseren waardigheid en voorbereiding, maar eveneens ernst en rouw. Purper is een kleur die symbool staat voor macht waardigheid en hogere macht.

 

Blauwe bloemen, dan past dat bij onschuld, ruimte en eeuwigheid. Jong leven en vruchtbaarheid, dat is waar groen voor staat. Maar ook voor vrede welvaart en hoop.

AFSCHEID NEMEN

Afscheid nemen van iemand die u lief had zijn bloemen liefdevol om u en de nabestaande een mooie herinnering achter te laten. Dit kan op verschillende manieren. In een vorm van een ROUWBLOEMSTUK, ROUWBOEKET of ROUWKRANS. In overleg maken wij dit in uw eigen steil vorm en kleur.

Een Rouwbloemstuk wordt op oasis (eigenlijk een spons) gemaakt. Zodat de bloemen water krijgen. 
Een Rouwboeket is een liggend boeket wat geen water krijgt en snel zal verleppen. 
Een Rouwkrans is een ronde band waarvoor u kunt kiezen bedenkt met bloemen of een toef met blad.