KRUIDEN DIE VEEL MEER TOEVOEGEN
Die ook nog eens heerlijk ruiken…

Kruiden voegen iets toe in het leven. Deze heb je ook in veel in bloem en blad soorten wat heerlijk ruikt. Ik gebruik ze graag in boeketten en bloemstukken omdat het iets extra’s toevoegt aan het leven. Er zijn zelfs kruiden waar je veel meer mee kunt.

Er zijn veel bloemen en planten die wij kunnen eten of drinken. Er zijn ook veel bloemen en planten die geneeskrachtige krachten doorgeven en waar vele kwalen en ziektes door verminderen of zelfs verdwijnen. Zonder bijwerkingen maar wel bijzondere toegevoegde waarde geeft, waardoor u zich steker en gezonder kan voelen. U zal wel denken “Die is gek! Dat bestaat niet”. Helaas… Want zelfs u drinkt wel eens een kopje thee of gebruikt kruiden in uw eten. Alleen velen weten niet dat bepaalde planten, bloemen en kruiden speciale werkingen geven aan de mens en lichaam. Daar kan ik veel over vertellen want ik gebruik veel bloemige kruiden en ben er een groot voorbeeld van. 

Ik heb u in het eerste hoofdstuk van Bloemen met een boodschap verteld dat mijn wond door de Kamille is genezen.
Kamille heeft nog meer goede werkingen.
– Kamille ruikt heerlijk, maakt bijna elk boeket en bloemstuk sierlijk af.
– Je kan er een kopje thee van drinken waardoor je lichaam van binnen schoon en u rustig wordt.

– Als je verkouden bent. Dampent heet water en de kamille doe je in een kom. Met een handdoek boven je hoofd damp je de verkoudheid er uit. Een paar keer per dag 10 minuten doen en bent u naar 2 tot 5 dagen van uw verkoudheid af. Of een heerlijk stoombad met kamille waardoor u helemaal ontspant en heerlijk ruikt. De kamille is vanaf mei tot het najaar verkrijgbaar. Als iemand ziek is die je een beetje steun wil geven is een kamille boeket aan te raden. Of iemand een stille hint wil geven dat hij/zij eens iets beter zichzelf mag verzorgen. Helpt een kruiden boeket uitstekend. Het is het begin…

Calendula, De Goudsbloem

Een krachtige oranje mooie bloem waar zalf van wordt gemaakt voor de eerste hulp. De bloem zorgt ervoor dat de wond van binnen schoon wordt en daardoor geneest. Goudsbloemen komen oorspronkelijk voor in het Middellands Zeegebied tot Iran. De goudsbloemen zijn er vanaf mei tot einde zomer.

De Arnika bloem

Arnika wordt ook wel Bergwohlverleih genoemd. Omdat het groeit vooral in de bergen. In het Zwarte Woud en de Vogezen, zijn er een aantal plaatsen waar het is overvloedig in de weilanden van Arnika bloemen, fel geel oranje en rood.
Hier wordt zalf en olie van gemaakt. Arnika zalf helpt goed bij genezing van blauwe plekken, kneuzingen, verstuikingen en spieren te versoepelen. Einde van de zomer bloeien ze volop. 

Dille 

Een sprankelende geel verfijnde tros bloem waarvan de springerige blaadjes sterk van geur en smaak zijn. Erg lekker in veel vis en sla gerechten en een uitmuntend lekkere smaak geeft. Daarnaast helpt het tegen buik krampen en minder hongerigheid. Dille komt oorspronkelijk uit Griekenland.

Zodra ik weer een gaatje heb ga ik weer verder….

Bloemist-Bloemenboetiek Iona