Flowers with love is een blog die door het hele jaar en elk seizoenen heen gaat…

Waarin ik graag dingen met jullie wil delen. Iedereen die werkt, heeft interesse in het werk wat die doet. Zo ben ik gefascineerd door mijn bloemen vak. En ik, inmiddels van vele klanten begrijp, dat er weinig begrepen wordt van de bloemen wereld. En vaak toch naar het standaard bloemetje grijpenDit is erg jammer want er is nog zo veel meer! En ontdek je, waarom ik niet altijd een “standaard bloemen, planten en indeling van een bloemenwinkel ben”. Sorry dat vind ik saai, want ik moet er tenslotte de hele dag in zijn. Ik wil je juist het geluk geven die je verdient! En het mooiste wat er is. Dan iets waar je eigenlijk niet blij mee bent. Ik hou wel van een uitdaging om jou op nieuwe ideeën te brengen en even wakker te schudden, in wat er nog meer is. En vind het leuk om je te kunnen laten zien dat niet iedereen hetzelfde is. Terwijl ik zo af en toe mijn gemengde gevoelens daarin heb… Ik wil je juist kietelen om even te laten genieten, hoe dingen ook anders kunnen zijn. En hoe mooi ze kunnen zijn waardoor jij weer extra gemotiveerd wordt en echt geniet. Dat hoort tenslotte een bloemetje ook te doen! Oke, in levende lijve, geef toe, is alles nog mooier, maar ik weet ook dat dit niet altijd mogelijk is. Dat is het voordeel van internet, dat je er toch een beetje van mee kan genieten.

Een dag niet gelachen Is een dag niet geleefd!

Wat wil je nog meer?…

Kerst is een prachtig tijd om samen met je familie te zijn en de mensen van wie houd. Vaak is het toch leuk om iets voor ze mee te nemen en is de traditie een kerststuk mee te nemen. Nu wil ik niet lullig zijn, maar dat is zo uit de tijd!… Want na de kerst zijn de meeste het al weer zat en gooien het kerststuk weg.

Ik maak kerstbloemstukken, hier een prachtig voorbeeld…
Met kerst is het een verassend geurend kerstbloemstuk met vele extra’s. En na kerst haal je de kerst prularia’s eruit. Na oud en nieuw de amaryllissen waar die je in 2 a 3 weken prachtig open heb zien gaan. en in plaats daarvan vervang je die met winter tulpen. En een prachtige soepkom die ze daarna weer kunnen herrbruiken voor vele andere prachtige momenten.

En hoop  (als jij ook van een uitdaging houd en mooie bloemen? Dat ik je eens in de winkel ontmoet, voor iets wat jij graag wilt? Of iemand die je lief hebt  in het zonnetje wil zetten. Dit kan uiteraard ook telefonisch of via de websites besteld worden. Ik zit vol creativiteit en hou wel van een uitdaging. Hou je ook van mooie bloemen? Dan zit je hier goed en geniet!

 Wat is het weer een prachtige ochtend!

In dag en douw gaat mijn wekker al af, een prachtige vroege morgen is er weer aangebroken. De vogeltjes beginnen te fluiten en het zonnetje komt langaam op, terwijl ik langs verschillende kwekers rijd om de mooiste kakelverse bloemen en planten in te kopen voor in de winkel. “terwijl jij je waarschijnlijk nog eens heerlijk omdraait in bed”. (niet dat ik het erg vind, want ik geniet er enorm van) Om overdag weer een plaatje van de winkel te maken zodat diegene die in de winkel komen eventjes volop kan genieten  van de bloemenpracht. Zo is het elke dag weer een grote vreugde om iedereen blij te maken met een boeket, bloemstuk, plant, cadeautje of een bestelling voor iemand die even in het zonnetje gezet mag worden, en ik het boeket bij diegeen thuis aflever rond etenstijd. Waarna als de winkel er weer op en top bij staat, ik weer de tijd neem om verschillende potjes, vazen en elementen op te  maken met de mooiste seizoens bloemen die er zijn. Daarnaast is het geen overbodige luxe, want ja wat wil je met twee prachtige etalages…. Die mogen er toch wel zeker zijn om opgemaakt te worden om je op leuke ideeën te brengen!

ZELFS SINTERKLAAS op zijn paard met zijn PIETERBAAS
laat ik niet het huisje voorbij gaan!

Doen jullie aan sinterklaas? En wil je ook eens iets moois in je schoen? Een prachtige vaas, waar je vele kanten mee op kunt, kun je stiekem aan je man vragen.. En misschien verwent hij je daarna meer om met een geurend boeket thuis te komen….

Tip…

WIE VAN KUNST HOUD KAN OOK EVEN BIJ MIJ GENIETEN…

Zo nu en dan kom ik met kunstenaars aan de praat. Vele werken die ze maken zit ook vaak een prachtig verhaal achter verscholen waardoor hun werk gaat leven. Dat vind ik geweldig! Deze stenen waar gezichten, vormen en handen uit zijn gesneden zijn gemaakt door Jack Verdal. Hij is heel bekent in Parijs waar hij regelmatig zijn werk presenteert. Zo vertelde ik hem over mijn bloemen winkel, dat zijn kunst daar ook erg mooi tussen past. Dat vond hij zo bijzonder en een grote eer.  Waarop hij mij wat pracht werk gaf, wat ik voor een klein prijsje mag verkopen.

 

Ik zie hier voor velen mooi werk in. De een voor in de tuin tegen de muur. In andere stenen heeft hij speciaal gaatjes gemaakt waar er weer plantjes in kunnen, of zelfs een paar bloemen. Daarnaast kan het ook een heel mooi beeld voor op het graf zijn als een mooie herinnering aan iemand. Of op een schouw. Zo kun je er heel veel kanten mee op om een hoek rust te geven of een fijne aangename ruimte van te maken.

Hij heeft een grote naam, maar zo doe ik dit meer met beginnende of kleine kunstenaars die zo nu en dan bij mij wat neerhangen of neerzetten om wat meer bekendheid te krijgen, of juist te laten zien hoe bijzonder werk ze maken. wat je niet overal ziet of juist heel anders is.

HET IS WEER HERF
 Genieten jullie met mij mee?

AFSCHEID NEMEN…

Er zijn helaas ook momenten in het leven dat ook je wel eens vrienden, familie of een goede kennis afscheid van moet nemen. Een mooie herinnering achter laten maakt het vaak dragelijk en onthoud je vaak de mooie herinneringen. Ik maak regelmatig een rouwbloemstuk voor klanten. Dit maak ik persoonlijk, want iedereen is anders. 

BRUIDSBLOEMEN en FEESTEN

Gelukkig zijn er ook mooie momenten in het leven en zijn er feesten die aangekleed worden met bloemen. Of wordt het JA woord gegeven voor een bruiloft. Op de websites zijn er vele voorbeelden te vinden.  Hebben jullie binnenkort zelf een feest of trouwplannen?Wij maken jullie dag helemaal compleet!

EERST EVEN EEN KLEINE UITLEG….                   

Er zijn grote veranderingen plaats aan het vinden in de bloemenwereld.
Ik zit al heel wat jaren in het bloemenvak en als je het mij vraagt, ik weet er best wel veel vanaf, wat niet altijd zijn vruchten afwerpt, omdat je dan ook veel te weten komt. Ik heb er ook best wel lang over nagedacht om dit in het openbaar te plaatsen en om dit met jullie te delen, omdat ik mij inmiddels daar toch wel zorgen om maak. Ik zal hier voorzichtig iets toch over vertellen, voordat het misschien te laat is….

Kleine uitleg….
Doordat de grotere filialen de kwekers afpersen met de minimum prijsafspraken zullen ze minder aandacht aan de plant of bloem besteedden waardoor de plant en bloem niet de juiste aandacht krijgt om te groeien, omdat het nog maar weinig oplevert (kost) maar de plant en bloem eigenlijk te jong wordt geplukt en bij u snel slap gaat hangen. En uiteindelijk zal het zaadje verdwijnen, waardoor de plant of bloem er niet meer zal zijn. Zo zijn er al velen bloemen en planten verdwenen of heel kostbaar geworden, omdat er nog maar weinig van is.

 

Inmiddels wordt er meer op internet besteld waar wij  jullie ook van dienst willen zijn. Maar tegelijkertijd komt er ook veel meer werk voor ons bij wat niet altijd gerealiseerd wordt. Niet dat het erg is, want veranderingen horen in het leven. En wij moeten ons concept daardoor wel aanpassen.

Wij als bloemisten doen ons uiterste best om de mooiste bloemen en planten in huis te halen, maar het wordt steeds moeilijker omdat zoals u misschien zelf ook ontdekt de grotere filialen gaan veel overnemen. Waardoor ze heel groots kunnen inkopen en prijsafspraken maken zodat het een eenheidsworst wordt. (veel van hetzelfde en allemaal hetzelfde). Helaas doen velen van jullie er ook aan mee om daar het bloemetje of plantje te kopen. Maar de gevolgen zijn voor uw kinderen en kleinkinderen, dat hun straks alleen nog maar plastic bloemen kunnen krijgen. Of bloemen en planten die dat eigenlijk niet meer zijn, en bloemisten zullen gaan verdwijnen als het zo door gaat…..

Wij als bloemisten willen dat niet en zien de gevolgen. Want wij willen dat u geniet van de bloemen en planten. Ik ga wel naar kwekers die meer aandacht geven aan de bloem waardoor ze ook sterker zijn. Het is misschien iets duurder op het eerste gezicht. Maar nee, u hebt er veel langer plezier van en geniet. “Als u er tenminste ook goed voor zorgt”. En hebt u er langer genot van dan een avondje uit eten….
Waarom de bloemen en planten in een bloemenwinkel iets duurder zijn? Er is meer tijd voor nodig om de plant of bloem sterk te laten worden. En wij kunnen niet de hele winkel vol zetten met 1 dezelfde bloem. Want u wil keus hebben. Wij kopen daarom kleinere hoeveelheden in en zorgen daarvoor ook dat u vele versere bloemen in huis hebt. Dat kun je niet van de grotere filialen zeggen. Helaas krijgen wij wel vaak op ons brood dat u bepaalden bloemen of planten bij zo’n filiaal hebt gekocht wat ingestort is. En het bij ons bijvoorbaat te duur vind en ook slecht is. Sorry, maar een groot filiaal of consurn mag nooit vergeleken worden met een bloemist. Dat is een grote fout die velen mensen maken. Wilt u hier meer van weten? Lees dan meer  Bloemen met een boodschap.

 

 

MIJN MOTTO IS…WE DOEN HET GOED EN ANDERS NIET! ….

Waardoor ik heb besloten de hele grote winkel die ik heb, te halveren. Zodat ik aan alle veranderingen, die plaats vinden mee kan doen. Door de week heen kun je via de websites of telefonisch bestellen. En ik dit persoonlijk voor je maak en bezorg. Daarom laat ik vele voorbeelden zien en ben ik ook een blog begonnen om je op de hoogte te houden. Daarnaast heb je de mogelijkheid om op vrijdag en zaterdag te genieten van de bloemenpracht in levende lijve in de winkel. En kun je een bosje bloemen of een prachtig boeket zelf samen stellen. En vele extra’s!

Extra openingstijden van de winkel
 valentijndsdag 
Moederdag
2 weken voor pasen
2 weken voor kerst
En elk vrijdag en zaterdag
van 9,30 uur tot 18,00 uur.